Manage Your Clinic - Máté Zoltán

Üzletvezetés a fogászatban

Etikus értékesítés

“Az értékesítés különböző árucikkek és szolgáltatások pénzért történő cseréje, melyben a pénz a különböző javak által képviselt értéknek megfelelő.” (Sales – Wikipedia)

Hol van ebben az, hogy erőszakosan rádumálunk valami jó drága dolgot valakire, amire nincs is szüksége, csak azért, hogy pénzt szerezzünk?

Oszlasd el a kételyeidet az értékesítés démoni definíciójával kapcsolatban, fogadd el, hogy TE IS ÉRTÉKSÍTŐ VAGY, mikor a páciens a székedben ül, és tanuld meg az Etikus Értékesítés technikáját.

A témában megtalálható cikkeket itt éred el!

Az egyik legfontosabb és leginkább félreértett területe a fogászatnak. Leginkább a két véglettel találkozik az ember, vagy olyan doktorral, aki azt mondja, hogy a fogászatban nem lehet eladni semmit, a páciensnek vagy szüksége van valamire vagy nincs, vagy ki tudja fizetni a kezelést vagy nem. Ott van aztán a másik extrém, aki fűt-fát ígérve és hazudva, orvosi alaptéziseket áthúzva beszél kígyót és békát a páciens hasába, és elad neki kezeléseket, amire nincs is szüksége.

Mindkettőt nagyon nagyon rossz ötletnek tartom… A fogászatban az etikus értékesítés fogalmát használnám, melynek a lényeges lépései:

  1. Leszámolás a előítéleteiddel
  2. Felkészülés
  3. Kapcsolat és bizalom felépítése
  4. Megfelelő időben a megfelelő kérdések feltétele
  5. Hallgatás
  6. Megoldás szolgáltatása
  7. Kifogáskezelés
  8. Értékesítés lezárása, a páciens elkötelezése
  9. Nyomonkövetés

A “porszívó ügynök” is használ értékesítési technikákat, a fogászatban is LEHET! Formájában és technikájában más, mint más termékek értékesítése esetében, de létezik és elsajátítása robbanásszerűen növeli az IGEN-ket a kezelési terveidre.

Neked van tudatos értékesítési technikád? Ha nincs:

Like-old a Facebook oldalt! (Jobb oldali menü)

Iratkozz fel a blogra! (Jobb oldali menü)

Mondd el a véleményed! (e-mail, telefon)

%d blogger ezt szereti: