Manage Your Clinic - Máté Zoltán

Üzletvezetés a fogászatban

Rendelővezetés és szervezés

Megannyi folyamat, megannyi feladat. Csörög a telefon, érkezik a páciens, meg kell írni a kezelési tervet és még az anyagrendelést is le kell adni ma. Itt van a vezető asszisztens, a “jobb kezem”, aki mindent megold nekem, de vajon rendszerszinten, jól működnek a dolgok? Mennyi idő és pénz folyhat el amiatt, hogy nincsenek a folyamatok precízen megtervezve és felépítve? Az elfolyt pénz a rendelőtulajdonos zsebéből folyik ki… a beáldozott extra idő a rendelőtulajdonos szabadidejéből megy el…

A témában megtalálható cikkeket itt éred el!

Kiszervezni tevékenységeket, megszervezni, hogy ne te csinálj bizonyos dolgokat, de mindig a te általad elvárt színvonal valósuljon meg, az nem egyszerű feladat. Jó szervezőkészséget, vezetői képességeket igényel. Át kell lásd a folyamatokat, sőt, tudnod kell azokat felépíteni és optimalizálni. Ha ez megvan, már csak át kell add a munkatársaidnak azt a mentalitást, azokat az értékeket, amiket te vallasz.

A vezető ideális alakjára millió irodalom született már, így mindenkinek más lehet az elképzelése. Az én kulcsszavaim:

  • Irányt mutat
  • Példát mutat
  • Felelősséget ad, nem feladatot

Te tudod, hogy időd hány százalékát töltöd olyan tevékenységekkel, amiket más is el tudna végezni? Kiszámoltad, ha ezt az időt kezelésekkel töltenéd, mennyivel növekedne a rendelő bevétele? Ha nem, akkor:

Like-old a Facebook oldalt! (Jobb oldali menü)

Iratkozz fel a blogra! (Jobb oldali menü)

Mondd el a véleményed! (e-mail, telefon)

%d blogger ezt szereti: